
Master i helsesykepleie
Er du utdannet sykepleier og ønsker å jobbe mer med helsefremmende og forebyggende arbeid med barn, unge og deres familier?
-
Søk opptak fra: 01. Feb 2026
Master i helsesykepleie - innpass
Du søker nå:
Innpass
Porsgrunn
Heltid
Lurt å ha klart før du går videre:
- Søkekode: 5122
Kopier koden så det blir lettere å finne igjen studiet i neste steg. Koden er kopiert
Legg varsel i kalenderen min
Studieinformasjon
-
Studiested: Porsgrunn -
Studienivå: Master -
Progresjon: Heltid -
Oppstart: Høst 2026 -
Studieopplegg: Samlingsbasert -
Studiepoeng: 60 -
Søknadsfrist: 15.04.2026 -
Søkekode: 5122 -
Antall semester: 2 -
Undervisningsspråk: Norsk
Hvorfor velge masterstudiet i helsesykepleie?
Det er et stort behov for helsesykepleiere i kommunene i Norge.
En helsesykepleier med masterkompetanse kjennetegnes ved sin situasjonsbevissthet og sin avanserte observasjons- og vurderingskompetanse. Vi gir deg verktøyene du trenger for å kunne vurdere situasjoner selvstendig, ta faglig begrunnede valg og sette i gang helsefremmende og forebyggende tiltak for barn, unge og deres familie. Master i helsesykepleie bygger på sykepleiens verdigrunnlag. Utdanningen gir fordypning i helsefremmende og forebyggende arbeid for barn og unge, folkehelse, fagutvikling, vitenskapsteori og metode.
Hva slags jobb får du?
Med denne utdanningen blir du helsesykepleier. Du kan jobbe på helsestasjon, i skolehelsetjeneste og med ungdomshelse, samt på vaksinasjonskontor og med smittevern.
En master i helsesykepleie kvalifiserer for stillinger som folkehelsekoordinator og andre stillinger som stiller krav til tverrfaglig og sektorovergripende samarbeid på individ-, gruppe- og samfunnsnivå.
Kontakt med arbeidslivet
10 uker av studiet er praksis, og masteroppgaven skal knyttes tett opp til relevante problemstillinger for praksisfeltet.
Helsesykepleiere har et selvstendig sykepleiefaglig ansvar når det gjelder sin kliniske yrkesutøvelse. Som helsesykepleier har du forskrivningsrett. Du kan arbeide med prevensjonsveiledning og administre langtidsvirkende prevensjon, som p-stav og spiral (Larc) etter krav om forsvarlighet.
Dette lærer du på studiet
Studiets er organisert i åtte obligatoriske emner, som til sammen utgjør 120 studiepoeng.
Emnene gir fordypning i følgende emner à 15 studiepoeng:
- Folkehelse, helsefremmende forebyggende arbeid.
- Barn og unges helse og utvikling knyttet til helsestasjon.
- Barn og unges helse, ungdomshelse knyttet til skolehelsetjeneste, videregående skole og ungdomshelsestasjon.
- Fordypning i ledelse, innovasjon og tjenesteforbedring.
- Fordypning i overvekt og fedme knyttet til praktisk arbeid med barn, unge og deres foreldre.
- Vitenskapsteori og metode og masteroppgave.
Videre utdanningsmuligheter
Etter avlagt mastergrad, som oppfyller karakterkravene, er du kvalifisert for opptak til relevante ph.d.-studier, for eksempel en doktorgrad i personorientert helsearbeid her ved USN.
Innpass/påbygg
Er du allerede helsesykepleier? Da kan du søke om faglig godkjenning av tidligere utdanning for å oppnå mastergraden i helsesykepleie.
Innpass for helsesykepleiere utdannet etter rammeplan fra 2005 utgjør 60 studiepoeng. Helsesykepleiere utdannet etter tidligere rammeplan kan søke om å bli vurdert for opptak til master 120 studiepoeng.
Dette er et heltidsstudium over et år og vil gjennomføres sammen med inneværende masterutdanning. Opptakskravene er de samme som om du søker opptak for hele masteren, men du får innpass med 60 studiepoeng i helsesykepleie.
Åpner for søking i 2026.
Tilleggskrav
Studenter som skal delta i praksis eller klinisk undervisning må levere politiattest. Det er også krav til medisinsk testing hvis du har oppholdt deg i spesifikke land i tre måneder sammenhengende eller mer, og hvis du har arbeidet i helsevesenet eller har vært innlagt på helseinstitusjoner i land utenfor Norden i løpet av de siste tolv månedene. Dette dokumenteres ved studiestart.
Opptakskrav
- Bachelorgrad i sykepleie
- Autorisasjon som sykepleier i Norge
- I tillegg kreves videreutdanning i helsesykepleier
Poenggrenser ved forrige opptak: