
Videreutdanning i veiledning for praksisveiledere i helse- og sosialfag
Er veiledning en del av din arbeidshverdag eller ønsker du at det skal bli det? Denne utdanningen skal bidra til å høyne din kompetanse innen veiledning og gi deg den handlingskompetansen du trenger for å tilrettelegge for studenters læring og læringsaktiviteter i praksisstudier.
Studieinformasjon
-
Studiested: Nettstudier, Drammen, Porsgrunn og Vestfold -
Studienivå: Videreutdanning -
Studieopplegg: Nettbasert og Samlingsbasert -
Studiepoeng: 10 -
Undervisningsspråk: Norsk
Dette er veiledning
Intensjonen med utdanningen er å bidra til å høyne kompetansen innen veiledning blant annet gjennom å utfordre studenten på å utvikle nye perspektiver på egen veiledning.
Studiet skal sikre kompetanse for praksisveiledere som har ansvar for å tilrettelegge for studenters læring og læringsaktiviteter i praksisstudier. Studiet er spesielt tilpasset veiledning i utdanningssammenheng innen helse- og sosialsektoren.
Målgruppe
Målgruppen er praksisveiledere for studenter fra barnevern-, optometri-, radiografi-, sykepleie- eller vernepleierutdanning ved USN, eller personer som er tiltenkt en rolle som fremtidig praksisveileder for USN studenter.
Dette lærer du hos oss
Innholdet i veiledningsstudiet setter søkelys på hvordan veiledning, undervisning og vurdering kan bidra til best mulig læringsbetingelser for den enkelte student. Veileders rolle, ansvar og funksjon i praksisstudier i utdanning er gjennomgående temaer.
Kunnskapsgrunnlag for veiledning:
Læring
- Planlegging, gjennomføring og vurdering av veiledning
- Yrkesetisk holdning og handling
- Fagutvikling, kvalitetssikring og forskning
- Metoder for vurdering og evaluering
Veiledningsteori og veiledningsmetodikk: Veilederrollen
- Veiledningsmetoder
- Veiledning som metode for å høyne etisk kompetanse blir også vektlagt i tråd med departementets og KS' satsing på etikk i helse- og omsorgssektoren.
Hva slags jobb får du?
Studiet er spesielt tilpasset veiledning i utdanningssammenheng innen helse og sosialsektoren, men kunnskapen og kompetansen kan anvendes i andre virksomhetsområder, for eksempel veiledning av pasienter og pårørende, kolleger og ledere så vel som kursvirksomhet og internopplæring.