Master i design, kunst og håndverk
Notodden - Heltid
Er du en estetiker med forskertrang? Ønsker du å utvikle kreativiteten din og samtidig forske på formgiving? Spesialiser deg i den delen av faget du er mest interessert i.
-
Søk opptak fra: 01. Feb 2025
Studieinformasjon
-
Studiested: Notodden -
Studienivå: Master -
Progresjon: Heltid -
Oppstart: Høst 2025 -
Studieopplegg: Nett- og samlingsbasert -
Studiepoeng: 120 -
Søknadsfrist: 15.04.2025 -
Søkekode: 6174 -
Antall semester: 4 -
Undervisningsspråk: Norsk -
Antall studieplasser: 20
Samlinger
Studiet er nett- og samlingsbasert. Nettundervisningen er sanntidsforelesninger og foregår på tirsdager, onsdager og torsdager. Forelesninger og veiledninger er obligatoriske. Alle samlinger er fysiske og foregår på campus Notodden.
Samlinger høsten 2024:
- Oppstartssamling uke 34
- mandag og tirsdag: MASTGD504
- onsdag, torsdag og fredag: MASTGD501 - Midtveissamling uke 41
- mandag-onsdag: MASTGD501 - Eksamenssamling uke 49
- mandag-torsdag: MASTGD501
Samlinger våren 2025:
- Oppstartssamling uke 3
- mandag og tirsdag: MASTGD503/505
- onsdag, torsdag og fredag: MASTGD502 - Midtveissamling uke 10
- mandag-torsdag: MASTGD502 - Eksamenssamling uke 20
- mandag-torsdag: MASTGD502
Nett- og samlingsbasert studium
I løpet av ett semester er det som regel tre obligatoriske samlinger på campus Notodden. I tillegg vil det være en eller to undervisningsdager som foregår i sanntid på nett hver uke. Den nettbaserte delen av undervisningen foregår i sanntid på dagtid.
Hvorfor master i design, kunst og håndverk?
Dette er mastergraden for deg som vil gå i dybden på design, kunst og håndverk. Du kan studere pedagogiske og samfunnsaktuelle spørsmål samtidig som du arbeider teoretisk og praktisk med bilde, skulptur, design eller håndverk.
Utforsk det du lurer på og spesialiser deg i den delen av faget du er mest interessert i. Mulighetene er mange.
På campus Notodden har vi godt utstyrte verksteder innen:
- Tre
- Metall
- Keramikk
- Tekstil
- Digital bildebehandling
- Digitale skaperverksteder
Hvem passer dette studiet for?
Hvis du har lærerutdanning innen kunst og håndverksfag eller en bachelorgrad innen kunst og/eller designfag, så kan denne utdanningen være noe for deg.
Hva slags jobb får du?
Med master i design, kunst og håndverk kan du som har lærerutdanning fra tidligere jobbe som lærer og veileder i barnehage, grunnskole, videregående skole, folkehøgskole, høgskole og kulturskole.
Du kan også jobbe som utvikler og formidler i kulturinstitusjoner, og utvikle dine skapende og kunstneriske sider som du kan benytte i egen virksomhet. Studenter som har disiplinfaglig utdanning kvalifiseres til å drive praktisk virksomhet i kunst- og designfeltet og de kan bidra til nyskaping og innovasjon i samfunnet.
Med master i design, kunst og håndverk blir du videre kvalifisert for forskning, utviklingsarbeid og doktorgradsstudier, og du kan ta del i samfunnsdebatten og sette søkelyset på viktige sider ved fagfeltet
Dette lærer du på master i design, kunst og håndverk
Du får kompetanse i design, kunst og håndverk gjennom teoristudier og estetisk skapende arbeid. Studiet gir deg innsikt i vitenskapsteori og forskningsmetode, som du bruker i ditt eget masterprosjekt. Du vil også få innsikt i fagets grunnlagsproblem, og kunne se fagfeltet i kulturell sammenheng og samfunnsmessig perspektiv.
Du lærer å bruke mulighetene som ligger i kombinasjonen av estetisk skapende arbeid og teori. Dette dokumenterer du muntlig og skriftlig, og gjennom formgivingsprosesser og resultat. Det legges vekt på kritisk refleksjon i forhold til eget og andres forskningsarbeid.
Skaff deg internasjonal erfaring
Du kan ta deler av design, kunst og håndverk i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.
Studieplan
En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.
Opptakskrav
- Fullført lærerutdanning med minimum 60 studiepoeng i forming, kunst og håndverk eller
- Fullført og bestått bachelorgrad innen formgivingsfag, design, kunst og håndverk.
Har du utenlandsk utdanning fra land utenfor Norden, må du dokumentere at du oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper. I tillegg må du være godkjent av UDIR/NOKUT som lærer i Norge. (Det er ikke tilstrekkelig med en generell godkjenning av din utenlandske utdanning)
Poenggrenser ved forrige opptak: