Master i barnevernsarbeid
Porsgrunn - Deltid
Arbeider du innen barnevernsfeltet og ønsker faglig utvikling? Med en mastergrad i barnevernsarbeid kan du utvikle din analytiske, kritiske og praktiske kompetanse.
-
Søk opptak fra: 01. Feb 2025
Studieinformasjon
-
Studiested: Porsgrunn -
Studienivå: Master -
Progresjon: Deltid -
Oppstart: Høst 2025 -
Studieopplegg: Samlingsbasert og På campus -
Studiepoeng: 120 -
Søknadsfrist: 15.04.2025 -
Søkekode: 5140 -
Antall semester: 8 -
Undervisningsspråk: Norsk -
Antall studieplasser: 40
Samlingsdatoer
Samlinger MBVA100 høst 2024:
- 1. samling - Uke 34: mandag og tirsdag
- 2. samling – Uke 36: mandag -torsdag
- 3. samling – Uke 39: mandag- torsdag
- 4. samling - Uke 44: mandag-onsdag
Heltid eller deltid?
Studiet er på deltid over fire år, men det vil legges til rette for raskere studieprogresjon for de som ønsker det. Dette kan avklares med studieveileder etter opptak.
Hvorfor master i barnevernsarbeid?
Master i barnevernsarbeid vil gi deg anledning til å fordype deg i aktuelle problemstillinger av ulik art innen barnevernsfeltet. Studiet vil bidra til å utvikle din analytiske, kritiske og praktiske kompetanse, som det er stor etterspørsel etter i feltet.
Dette er et deltidsstudium over fire år, og undervisningen vil være samlingsbasert. Studiet passer derfor godt for deg som vil kombinere jobb og utdanning. Dersom du ønsker å ta studiet på heltid kan dette avtales med fakultetet etter opptak.
Hva slags jobb får du?
Master i barnevernsarbeid kvalifiserer både til arbeid i barnevernet og til andre felt som retter seg mot barn, unge og familier i utsatte livssituasjoner. Du vil også kunne kvalifisere deg til å arbeide innen ulike kompetansemiljøer, forsknings- og utdanningsinstitusjoner. Studiet gir grunnlag for opptak til doktorgradsutdanning.
Kontakt med arbeidslivet
I studiet inngår en fire ukers obligatorisk praksisperiode hvor det skal gjennomføres et selvstendig innovasjonsprosjekt.
Dette lærer du
Du vil lære om barn, unge og familier i utsatte livssituasjoner og om de samfunnsforhold som er av særlig betydning for deres hverdagsliv og velferd.
Du vil lære analytisk, kritisk og praktisk kompetanse for å kunne møte barn, unge og familier i utsatte livssituasjoner, og du vil få kompetanse til å igangsette og lede fagutviklingsprosjekter og forskning.
Masterprogrammet er bygd opp rundt følgende tre kompetanseområder:
- Perspektiver på barn, unge og familier i utsatte livssituasjoner.
- Barnevernsarbeid med barn, unge og familier i utsatte livssituasjoner.
- Innovasjon og fagutvikling i møte med barn, unge og familier i utsatte livssituasjoner.
Videre utdanningsmuligheter
Gjennomført studium vil kunne kvalifisere til opptak til ph.d. studium (doktorgrad).
Studieplan
En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.
Tilleggskrav
Opptakskrav
Fullført og bestått 3-årig sosialfaglig bachelorutdanning som gir yrkestittel sosionom, vernepleier eller barnevernspedagog.
I tillegg er søkere med annen helsefaglig, pedagogisk, psykologisk eller samfunnsvitenskapelig 3-årig bachelorutdanning og minimum et års relevant yrkeserfaring fra arbeid med barn og familier i utsatte livssituasjoner, kvalifisert for opptak.
Poenggrenser ved forrige opptak: