Henvisninger i optometrisk praksis
Kongsberg - Deltid
Det er dokumentert behov for bedre henvisningspraksis generelt og innenfor optometrifaget spesielt. Dette studietilbudet er utviklet sammen med arbeidslivet i prosjektet NorDSam for å gi deg verktøyene du trenger for å lage bedre henvisninger – nå og i framtiden.
-
Søknadsfrist: Utløpt
Studieinformasjon
-
Studiested: Kongsberg -
Studienivå: Videreutdanning -
Progresjon: Deltid -
Oppstart: Vår 2025 -
Studieopplegg: Nett- og samlingsbasert -
Studiepoeng: 10 -
Kostnader: 21.600.- -
Søknadsfrist: Utløpt -
Antall semester: 1 -
Undervisningsspråk: Norsk
Samlinger/Undervisning
Kurset har to fysiske og flere digitale samlinger.
- Digital oppstartssamling i starten av januar
- Uke 3: Torsdag 16. januar - fredag 17. januar, Campus Kongsberg
- Uke 4 - 13: Digitale samlæringsgrupper med videomøter og veiledning fra USN
- Uke 14: Torsdag 3. april - fredag 4. april, Campus Kongsberg
Dette er "Henvisninger i optometrisk praksis"
Denne fleksible videreutdanningen gir deg et godt teoretisk og praktisk grunnlag for en bedre henvisningspraksis. Emnet er bygget opp i tråd med NorDSams læringsmodell for videreutdanning. Denne modellen har til formål å fremme bruk av læringsutbyttet etter avsluttet kurs og ruste for livslang læring på egen hånd.
Se emneplan under for en detaljert beskrivelse av studietilbudet.
Målgruppe
Dette er et tilbud til deg som allerede jobber i optometrisk praksis, og det er lagt opp til at både du, kollegaene dine og arbeidsgiver skal ha nytte av det. Denne utdanningen er rettet mot optikere/optometrister med autorisasjon fra Norge, Sverige eller Danmark.
Hvorfor ta videreutdanningen "Henvisninger i optometrisk praksis"?
Henvisningskompetanse er viktig i helsevesenet, men har dessverre manglet et strukturert undervisningsopplegg i vårt fag – inntil nå. Kurset er viktig for å forbedre praksis og ivareta pasienten bedre og samhandle bedre med spesialisthelsetjenesten. Kurset tar for seg hvordan du kan skrive gode henvisninger, og hvilke plikter og rettigheter man har i forhold til lovverket.
Det viktigste jeg tar med meg fra kurset er at jeg har endret tankegang når det gjelder min egen henvisningspraksis. Det er lett å lage seg vaner når man skriver henvisninger, og jeg tror mange har godt av å reflektere over hvorfor man gjør som man gjør i en hektisk hverdag som optiker. Ved å ta videreutdanningen ved siden av jobb får man tatt i bruk ny kunnskap umiddelbart. Det har gjort meg motivert til å foreta endringer i egen praksis med det samme.Jeg anbefaler videreutdanningen til alle optikere, uansett om man har jobbet 1 år eller 30 år.
Hilde Elin Bognøy
Undervisning
Dette er et fleksibelt deltidsstudium.
Læringsaktivitetene består av:
- Fysiske forelesninger og workshops på Campus Kongsberg og er lagt til en 2 dagers kurssamling i begynnelsen av kursperioden, og en oppfølgingssamling etter 10 uker.
- Digitale forelesninger og workshops og digitale læringsressurser i ulike format (tekst, bilde, video, etc.)
Emneplan
En emneplan beskriver det faglige innholdet i emnet og hvilket læringsutbytte du skal ha av å ta nettopp dette emnet. Her finner du også pensumlister og annen informasjon om gjennomføringen.
Lenke til sist publiserte emneplan
Opptakskrav
Bestått bachelorutdanning i optometri eller tilsvarende (inkl. tidligere utdanning i Norden), offentlig godkjenning/autorisasjon som optiker/optometrist i Norden og minimum 20 % stilling i relevant klinisk praksis gjennom studiet. Har du utdanning fra utenfor Norden, må du dokumentere norsk og engelsk kunnskaper. Les mer om språkkravet her.