Hvorfor årsstudium i historie?
Som historiestudent får du innsikt i vår tid gjennom å studere fortiden. Dagens samfunn er resultatet av en langvarig, kontinuerlig utviklingsprosess. Vitenskapsfaget historie har som mål å undersøke og reflektere over denne prosessen fra dagens interesse og dagens forskningsspørsmål. Årsstudiet i historie gir en introduksjon til denne vitenskapen.
Du får oversiktskunnskap om den historiske utviklingen i verden og i Norge, og inngående kunnskap om fordypningsemner. Hvordan og hvorfor forandrer samfunn seg? Hvordan har krig formet dagens nasjoner? Hvilken rolle har kirken spilt i utviklingen av dagens samfunn? Hvordan kan politiske avgjørelser tatt for flere hundre år siden påvirke avgjørelser du tar i dag?
Hva slags jobb får du
Din viktigste kompetanse etter årsstudiet i historie, er at du kan sette deg inn i store mengder informasjon, tolke den, og presentere hovedinnholdet klart og redelig. Dette er nyttig i mange yrker.
Historie passer godt inn i en lærerutdanning. Faget går også godt sammen med mediefag, for eksempel journalistutdanning. Kombinert med andre samfunnsfag, kulturfag eller økonomiske fag kan historiefaget gi jobb innenfor offentlig og privat administrasjon og i organisasjoner.
Dette lærer du hos oss
Du får oversikt over den historiske utviklingen i verden og i Norge, og dypere kunnskap om to fordypningsemner etter eget valg.
Gjennom å arbeide med pensum, diskutere med lærer og medstudenter, og ved å skrive tekster, øves du i kunnskapsinnhenting, diskusjon og fremstilling.
Det er noen forskjeller i opplegg og fagplan fra studiested til studiested. Du kan lese mer om dette i fanemenyen.
Videre utdanning
Årsstudiet i historie kan innpasses i bachelorprogrammet i historie eller bachelorprogrammet i sosiologi. Videre vil et årsstudium i historie kunne kombineres med mange andre utdanningsprogrammer.
Deler av årsstudiet kan innpasses i lærerutdanningene ved USN. Du må oppfylle opptakskravet til våre lærerutdanninger.