Nye meritterte undervisere i 2023

 Erika Kvistad, Elsa Kristiansen, Olav Dæhli, Marit Bøe, Hilde Solli og Kristin Rydjord Tholin. Foto
GJENNOM NÅLØYET: Hvert år siden 2020 har undervisere ved USN kunnet søke om å få tildelt status som meritterte undervisere. Årets tildelinger går til (øverst fra venstre) Marit Bøe, Olav Dæhli, Erika Kvistad (nederst fra venstre), Elsa Kristiansen, Kristin Rydjord Tholin og Hilde Solli.

Seks undervisere blir anerkjent for arbeidet sitt med å styrke undervisningskvaliteten ved USN og heve læringen hos studentene våre. Totalt har vi nå 19 meritterte undervisere.

Hvert år siden 2020 utnevner USN nye meritterte undervisere. Dette er vitenskaplige ansatte som har en undervisningsinnsats ut over det ordinære, og som blant annet utpreger seg med et gjennomgående og tydelig søkelys på studentenes læring.

Til sammen er det nå 19 vitenskapelig ansatte som har fått status som merittert underviser ved USN. 

I årets søknadsrunde var det søkere fra alle våre fire fakulteter. Fakultet for teknologi, naturvitskap og maritime fag (TNM), Fakultet for helse- og sosialvitenskap (HS) og USN Handelshøyskolen (HH) har alle fått én ny merittert underviser hver, mens det ved Fakultet for humaniora, oidretsvitenskap og utdanningsvitenskap (HIU) er kommet til tre nye meritterte undervisere. 

De som har fått status som meritterte undervisere på USN i 2023 er: 

Marit Bøe

Marit Bøe er ansatt som professor ved Institutt for pedagogikk ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap og jobber på campus Notodden.

Hennes hovedinteresse innenfor utdanning og forskning er ledelse i barnehagen.

Bøe er fagansvarlig for nasjonal styrerutdanning i barnehagen, leder for  forskningsgruppen Barnehageledelse og profesjon (BaPro) og har ansvar for det nyopprettede studiet vårt innen barnehage- og skolemiljø og ledelse.

Olav Dæhli

Olav Dæhli er førstelektor ved Institutt for elektro, IT og kybernetikk ved Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag og jobber på campus Porsgrunn.

Han underviser på, og er programkoordinator for, bachelorstudiet vårt innen informatikk og automatisering og forsker blant annet på temaer innen informatikk, e-læring og entreprenørskap i utdanning.

Dæhli leder for tiden HK-dir-prosjektet Development of web-based learning tools (DbPersist) i et program for studentaktiv læring. 

Hilde Solli

Hilde Solli er førstelektor ved Institutt for sykepleie- og helsevitenskap ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap og jobber på campus Porsgrunn.

Hun underviser på bachelorprogrammet vårt i sykepleie og har en sentral rolle innen simuleringsbasert læring i utdanningen.

Solli jobber også innenfor masterprogrammet i digitalisering og innovasjon i helse og velferdstjenester.

Forskningsinteressene hennes er blant annet utdanningsforskning og forskning innenfor velferdsteknologi.  

Elsa Kristiansen

Elsa Kristiansen er professor ved Institutt for industriell økonomi, strategi og statsvitenskap ved UNS Handelshøyskolen og jobber på campus Drammen.

Hun underviser i kvalitativ metode og eventledelse og er også involvert i nasjonal lederutdanning for styrere i barnehagen.

Hennes forskningsområder er blant annet eventledelse, ledelse, motivasjon og stressmestring.

Kristiansen leder forskergruppen Eventer, opplevelser og kulturbaserte næringer

Erika Kvistad

Erika Kvistad er førsteamanuensis ved Institutt for språk og litteratur ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap og jobber på campus Drammen.

Hun underviser i engelsk i grunnskolelærerutdanningen med fokus på litteraturdidaktikk.

Kvistad forsker på ulike områder innenfor engelsk litteratur og kultur og jobber for tiden med krysningspunkter mellom skrekklitteratur og digitale narrativer. 

Kristin Rydjord Tholin

Kristin Rydjord Tholin er dosent ved Institutt for pedagogikk ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap og jobber på campus Vestfold.

Hun underviser på vår barnehagelærerutdanning, har vært emneansvarlig og undervist på basisemnet i universitet- og høyskolepedagogikk, og er også involvert i det nyopprettede studiet innen barnehage- og skolemiljø og ledelse.

Hun leder forskergruppen Utdanningskvalitet og profesjonelt handlingsrom i barnehage, skole og høyere utdanning.  

Tett kobling mellom undervisning og forskning

Gjennom søknad og vedlegg har alle seks dokumentert at de at de er i stadig bevegelse som undervisere, og at samspillet med studenter og kollegaer er sentralt for deres utvikling.

Hilde Larsen Damsgaard. Foto  Årets meritterte undervisere har alle varierte erfaringer med undervisning med studentenes læring som et tydelig omdreiningspunkt. Samtlige kan de dokumentere systematisk arbeid med undervisning over tid og vise til tett kobling mellom undervisning og forskning, sier Hilde Larsen Damsgaard, som er meritteringsansvarlig ved USN.

Nye undervisningsformer

I de merittertes søknader har årets vurderingskomité blant annet kunnet lese om systematisk utvikling av studentbedrift og nye tilnærminger innenfor simuleringsarbeid.

 Valgene årets meritterte har tatt for å tilrettelegge for læring, har vært begrunnede og forskningsbaserte, og de utforsker sin egen undervisningsvirksomhet. De utvikler alle nye undervisnings- og vurderingsformer, og de innhenter tilbakemelding fra studentene på en systematisk måte og anvender disse til videreutvikling av undervisning og emner, sier Damsgaard.

Bidrar kollektivt

Hun legger til at samtlige er opptatt av å dele kompetanse og erfaringer knyttet til undervisningsvirksomhet og av å bygge faglige fellesskap om dette arbeidet. På denne måten møter de meritteringsordningens krav om både individuell innsats og kollektive bidrag.

Gjennom kandidatenes søknader har vurderingskomiteen også fått innblikk i arbeid med samstemt undervisning og medstudentvurdering, samundervisning og selvstudier som grunnlag for et kritisk blikk på egen undervisningspraksis og studieutvikling med studentene som samskapere.

Meritterte undervisere på USN

Til sammen er det nå 19 vitenskapelig ansatte som har fått status som merittert underviser ved USN.

Dette kjennetegner våre meritterte undervisere:

  • utpreger seg med sitt gjennomgående og tydelige søkelys på studentenes læring i all sin undervisningsvirksomhet.
  • har innsats ut over det ordinære
  • jobber systematisk med videreutvikling av egen undervisning
  • har en utforskende og vitenskapelig tilnærming i arbeidet med å planlegge, gjennomføre, vurdere, dokumentere og justere sin undervisningspraksis
  • kan reflektere over og begrunne sin undervisningspraksis ut fra relevant forskning og teori knyttet til høyere utdanning og eget fagfelt
  • er en lagspiller, en aktiv bidragsyter i fagmiljøets arbeid med å øke studiekvaliteten og en som formidler kompetanse og deler erfaringer med andre når det gjelder undervisningsarbeid

Tildelt status som meritterte undervisere på USN i 2023:

Tildelt status som meritterte undervisere på USN i 2022:

Tildelt status som meritterte undervisere på USN i 2021:

Tildelt status som meritterte undervisere på USN i 2020:

Finn ut mer om meritterte undervisere på USN her (edu.usn.no)