1000 skriveveiledninger til studenter

Benjamin Burgess USN campus Drammen

Benjamin fikk skriveveiledning nummer 1000 fra USN sitt akademiske skrivesenter. Her tilbyr de gratis skriveveiledning til alle studenter som ønsker det.

Etter beregninger fra koordinatoren for skrivesenteret var det lærerstudenten Benjamin Burgess som fikk skrivekonsultasjon nummer 1000. 

Benjamin tar grunnskolelærerutdanning 1-7 i Drammen. Han er 25 år og kommer fra Hurum. 

Han forteller at han ble kjent med det akademiske skrivesenteret underveis i masteroppgaveprosessen. Først tok han det ikke så seriøst, siden det var studenter som veiledet. Men så tok han kontakt allikevel, og det har han ikke angret på:

– Jeg har fått veldig god hjelp av skriveveilederne på det akademiske skrivesenteret. Jeg har fått gode råd om både struktur og logisk oppbygging av teksten og ikke minst om hvordan man kan få til at teksten henger sammen.

 – Det som også er bra er at de ikke bare svarer på akkurat det jeg spør om, men at de av og til også har andre innspill til teksten som jeg ikke har tenkt på. 

Hjelp til alle faser av skrivingen

Benjamin forteller at studenter også kan få hjelp til semesteroppgaver og andre skriftlige innleveringer. Han har en veiledning seinere i dag. Da har han spurt om tips til en vanlig skoleeksamen. På grunn av korona-tiltakene er det så lenge siden han har hatt skoleeksamen at han tenkte det ville være lurt å få noen gode råd om det også.

– Jeg vil absolutt anbefale andre studenter å bruke det akademiske skrivesenteret. De kan gi deg hjelp i alle faser av skrivingen. Det føles nesten som å ha en studiekamerat som hjelper deg å komme i gang. Skriveveilederne er et veldig bra supplement til den faglige oppgaveveiledningen man får av lærer.

Benjamin har også et tips til studenter som etter dette får lyst til å bruke USN sitt akademiske skrivesenter:

– Det er lurt å ha forberedt noen spørsmål på forhånd. Da får du mer ut av veiledningen.  

LES MER: Klare til å hjelpe nye studenter

Ønsker kontakt med flere studenter

Hanna Kavli Lodberg-Holm er koordinator for skrivesenteret. Hun synes det var stas å passere veildeningstime nummer 1000, og framholder at de gjerne vil ha kontakt med flere studenter:

– Det er bare å gå inn på nettsiden vår og bestille en veiledningstime. Veiledningene er dekket av universitetet, så de er gratis. De fleste veiledningene går på zoom, men det er også mulig å møtes på noen campus etter avtale med skriveveilederen. 

Benjamin forteller at han bestiller en veiledningstime via mail. I mailen sier han hva han ønsker hjelp til. Noen ganger kan det være at de ser på en tekst han har vedlagt og sender han noen skriftlige innspill. Andre ganger kan det være at han ønsker en muntlig veiledningstime på zoom, hvor han kan stille spørsmål og få svar.  

Lodberg-Holm anbefaler å bestille skriveveiledning så tidlig som mulig:

– Du trenger ikke å ha en ferdigstilt tekst for å bestille en konsultasjon, og vi kan hjelpe deg best i de tidlige stadiene av skrivingen.

Hun anbefaler også at studentene i begynnelsen bestiller time via zoom, så de kan snakke direkte med skriveveilederne om spørsmålene sine.

Både Benjamin og Hanna presiserer at studentene skriver tekstene selv, men at du kan få gode tips om tekstflyt, oppgaveoppbygging og et godt akademisk språk av skriveveilederne.