
Strategisk tjenesteutvikling (masteremne)
Dette studiet gir deltakerne kompetanse om ledelse og organisering av tjenester for å skape brukeropplevelser av høy kvalitet, i alle typer virksomheter og sektorer.
-
Søk opptak fra: 01. Feb 2026
Studieinformasjon
-
Studiested: Drammen -
Studienivå: Videreutdanning -
Progresjon: Deltid -
Oppstart: Høst 2026 -
Studieopplegg: Samlingsbasert -
Studiepoeng: 15 -
Kostnader: Kr. 41.000,- inkl. eksamensavgift Semesteravgift kommer i tillegg. -
Søknadsfrist: Løpende opptak -
Undervisningsspråk: Norsk
Horfor studere strategisk tjenesteutvikling?
I moderne verdiskapningslogikk står tjenesteutvikling sentralt. Hovedmålet med studiet er å sette deltakerne i stand til å forstå og å utvikle gode tjenestestrategier og ledelsesfunksjoner i sine organisasjoner. Kunnskap og ferdigheter utviklet i dette studiet kan anvendes i mange sammenhenger og bransjer, inkludert offentlig virksomhet, privat næringsliv og konsulentvirksomhet.
Samlinger høsten 2026
Det gjennomføres fire samlinger á to dager høsten 2026. Mer informasjon om tidspunkter kommer.
Alle dager kl. 0900-1600.
Underveis i studiet skal deltakerne jobbe i grupper på inntil 3 personer om å løse to praktiske cases. Caseløsningene skal presenteres i form av en skriftlig power-point rapport og en av de to rapportene skal fremføres muntlig for klassen. Arbeidet må være godkjent for å kunne avlegge eksamen som består av en selvstendig semesteroppgave.
Dette lærer du
Studiet tar utgangspunkt i viktige aspekter ved tjenestestrategien: Kunnskap om brukergrupper og brukeratferd, om hva som kjennetegner gode tjenestekonsepter, om hva som foregår i brukerens møte med virksomheten og om hvordan virksomheten kan utvikle tjenesteleveransesystemer av høy kvalitet.
Interessert i en mastergrad?
Executive Master of Management
Dette studiet kan inngå som en del av mastergraden Executive Master of Management, eller du kan ta det som et enkeltemne!
Emneplan
En emneplan beskriver det faglige innholdet i emnet og hvilket læringsutbytte du skal ha av å ta nettopp dette emnet. Her finner du også pensumlister og annen informasjon om gjennomføringen.
Lenke til sist publiserte emneplan
Opptakskrav
For å bli tatt opp til studiet må søkeren ha avlagt minimum bachelorgrad eller tilsvarende. I tillegg kreves to års relevant arbeidserfaring, fortrinnsvis ledererfaring.
Dokumentasjon på yrkeserfaring kan være attest fra arbeidsgiver som beskriver arbeidsoppgaver, stillingsprosent og varighet. Det er USN som avgjør hva som er relevant ledelseserfaring.
Søkere uten formell kompetanse kan søke om opptak basert på realkompetansevurdering i hht. universitetets regelverk. Har du ikke en bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning av minimum 180 studiepoengs omfang (3 år), kan du be om en realkompetansevurdering. Du kan lese mer om dette i våre retningslinjer.
Søkere med utenlandsk utdanningsbakgrunn må i tillegg dokumentere at de fyller de generelle språkkravene i norsk og engelsk. Hvis du har utenlandsk utdanning, må du også fylle kravet for generell studiekompetanse.
Har du spørsmål om opptak, ta kontakt med studieveileder.