Etter to fine år på masterstudiet i norsk språkdidaktikk, sitter Andreas Bentzrød igjen med mange gode minner og lærdommer:
– Jeg var superfornøyd med master i norskdidaktikk. Studiet hadde svært mange faglige og engasjerte forelesere med god bredde innen språk, litteratur og kulturdidaktikk. De fikk meg også til å se norsk i alle fag, noe som var en øyeåpner, sier han.
LES OGSÅ: Slik går det med de nye lærerstudentene.
Fant en ny drøm
Selv om Andreas i dag er en ivrig og engasjert norsklærer, var det ikke opprinnelig det som var planen. Han hadde først lyst til å jobbe i forlagsbransjen, men da han begynte på didaktikkstudiet vokste en glød som ikke ville slukke:
– Etter flere år med studier kom jeg inn på en master jeg ikke visste noe om fra før. Bare navnet «didaktikk» var nytt for meg. Men etter å ha prøvd meg fram, var jeg sikker i min sak: Lærer, og spesielt norsklærer, var det jeg skulle bli!
I dag jobber Andreas ved Løkenåsen skole, en ungdomsskole i Lørenskog. Han forteller at med en master i språkdidaktikk stiller man sterkt som jobbsøker i læreryrket.
– Jeg vil anbefale studiet for alle som er interessert i språk, litteratur og kultur, og som brenner for å engasjere, formidle og undervise. Jeg vil takke USN for at jeg fikk muligheten til å utvikle meg, både faglig, men også personlig. Jeg har aldri angret, sier Andreas.
LES OGSÅ: Ny undersøkelse: USN-studenter får raskt jobb
Kunnskap til både jobb og livet
Det Andreas lærte under studiet har han ikke bare tatt med seg inn i ny jobb, men også ellers i livet. I hverdagen fanger han opp viktigheten av språklige kontekster og blitt mer bevisst på hvordan vi tolker hverandre og omverdenen.
– Å ta i bruk de praktiske situasjonene også inn i klasserommet kan bidra til å åpne elevenes forståelseshorisont for språk, samfunn og kultur. Vi er hele tiden omgitt av tekst, og mennesker har den fantastiske evnen til å tolke det.
For Andreas var Bakkenteigen på campus Vestfold midt i blinken:
– Det var enkelt og praktisk å pendle fra Oslo, og det var nett- og samlingsbasert, noe som appellerte ekstra til meg. Studiemiljøet var lite, noe som gjorde det ekstra godt og trygt, med studenter jeg i dag har blitt gode venner med.
LES OGSÅ: Aghelehs erfaringer ble nyttig ressurs i praksis hos Nav