
Master i prosess-, energi- og miljøteknologi
Vil du være med på å utvikle mer effektive produksjonsprosesser? Vil du lære mer om hvordan du kan utnytte bærekraftige energikilder? Med en mastergrad i prosess-, energi- og miljøteknologi blir du ekspert på design og drift av renere og mer energieffektive prosesser.
-
Søknadsfrist: Utløpt
Master i prosess-, energi- og miljøteknologi
Du søker nå:
Nett- og samlingsbasert
Porsgrunn
Deltid
Lurt å ha klart før du går videre:
- Søkekode: 7135
Kopier koden så det blir lettere å finne igjen studiet i neste steg. Koden er kopiert
Studieinformasjon
-
Studiested: Porsgrunn -
Studienivå: Master -
Progresjon: Deltid -
Oppstart: Høst 2025 -
Studieopplegg: Nettbasert og Samlingsbasert -
Studiepoeng: 120 -
Søknadsfrist: Utløpt -
Søkekode: 7135 -
Antall semester: 8 -
Undervisningsspråk: Engelsk -
Antall studieplasser: 25
Hvorfor prosess-, energi- og miljøteknologi?
Med en mastergrad vil du kunne designe og evaluere industrielle prosessutstyrsenheter og lære hvordan vi kan produsere ren energi uten å skade planeten. Du blir ekspert på teknologi som brukes for å redusere gass- og vannforurensning, og du vil kunne utvikle matematiske modeller og forbedre prosesser gjennom simuleringsstudier. Du vil også lære å beregne kostnadene ved å bygge prosessanlegg.
Masterprogrammet i prosess-, energi- og miljøteknologi utdanner ingeniører som vil være kvalifisert for å jobbe i prosessanlegg og i energiproduksjon. Som ekspert på feltet kan du være med på å forme verdens fremtidige energiforbruk og forbedre industrielle produksjonsprosesser. Studiet omfatter bruk av eksperimentelt utstyr og avanserte modellerings- og simuleringsverktøy.
Undervisningen foregår på engelsk, og programmet tar også opp internasjonale studenter. Det levende studentmiljøet tilbyr gode fasiliteter, og studentene har tett kontakt med lærerne sine.
Sivilingeniør
Dette studiet kvalifiserer deg for tittelen sivilingeniør.
Hva slags jobb får du?
Du kan jobbe både landbasert og offshore. Du kan delta i utforming eller drift av industrielle prosessanlegg og er kvalifisert til å jobbe med prosessikkerhet, energiproduksjon, miljø, administrasjon og distribusjon.
Uansett hva du velger, vil du ha en sivilingeniørutdanning som arbeidslivet har bruk for.
Kontakt med arbeidslivet
Du er tett på arbeidslivet under hele studiet. Både gjennom gjesteforelesere fra samarbeidspartnere og gjennom besøk til utvalgte bedrifter i nærområdet.
Du er også delaktig i universitetets forskningsaktiviteter og samarbeider med en bedrift under gjennomføring av hovedoppgaven.
Karrieredager arrangeres årlig på campus, en svært attraktiv møteplass mellom studentene og regionens nærings- og arbeidsliv. Her har du mulighet til å vise deg frem for potensielle arbeidsgivere.
Dette lærer du
Studiet undervises på engelsk, og du lærer mye om:
-
Prosessutstyr
-
Masse- og varmeoverføring
-
Anvendt termodynamikk
-
Renseteknologi
-
Energioptimalisering
-
Strømning
-
Modellering og simulering
-
Prosessregulering
-
Prosjektledelse
-
Kostnadsestimering
Studiet undervises på campus Porsgrunn, der du kan ta del i et aktivt og engasjerende studentmiljø. Du kan også ta studiet som nettstudent. Les mer om livet som student i Porsgrunn.
Videre utdanningsmuligheter
Etter fullført mastergrad har du kompetansen du trenger for å forske på prosess-, energi- eller miljøteknologi. Mastergraden kvalifiserer til doktorgradsstudier i både inn- og utland.
Skaff deg internasjonal erfaring
Du kan ta deler av Process Technology i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.
Nett- og samlingsbasert undervisning på deltid
Studiet er lagt opp med asynkron undervisning over nett og samlinger på studiestedet. Undervisningsressurser tilrettelegges mest mulig likt for nett- og campusstudenter.
Som nettstudent har du muligheten for å få avviklet din eksamen ved andre høgskoler og universiteter i Norge. Søknadsfrist og kostnader ved ekstern eksamen reguleres av Forskrift om eksamen og studier ved USN.
Gjennomsnittlig arbeidsbelastning for nettstudenter er 50%. Erfaringsmessig er det svært arbeidskrevende å jobbe i 100% stilling samtidig som man gjennomfører nettmasterprogrammet. Vi anbefaler derfor online-studenter å gå ned i redusert stilling mens studiene på går.
Studieplan og emneplaner
En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.
Studieplan for 2025 høstStudiemodell
Opptakskrav
Fullført og bestått bachelor i ingeniørfag, basert på nasjonal rammeplan, innen kjemi, prosess eller maskin. Lignende programmer (for eksempel miljøteknologi, energiteknologi, fornybar energi eller bygg) kan også kvalifisere, forutsatt at søkeren har fullført og bestått emner på minst 5 studiepoeng innenfor termodynamikk og minst 5 studiepoeng innenfor fluidmekanikk.
For alle søkere, kreves også følgende:
- Minst 25 studiepoeng i matematikk
- Minst 5 studiepoeng i statistikk
- Minst 7,5 studiepoeng i fysikk
Søkere med videregående utdanning fra land utenfor Norden, må dokumentere nivåkravet i engelsk.
Dersom du har fullført grunnutdanning, men mangler tilstrekkelig matematikk, kan du få betinget opptak etter forskrift om opptak til Universitetet i Sørøst-Norge.
Poenggrenser ved forrige opptak: