Viktoria Wikstrøm studerer språk og litteratur

Årsstudium i spansk

Fordyp deg i et av verdens største språk! Vi tar deg med på en reise inn i den spanske og latinamerikanske kulturen. Med spansk i bagasjen, er du godt rustet for internasjonalt arbeid – for eksempel innen turisme, markedsføring eller oversettelse.

  • Søknadsfrist: Utløpt
keyboard_backspace Tilbake

Årsstudium i spansk

Du søker nå:


Deltid

Lurt å ha klart før du går videre:

  • Søkekode: 222 912 Kopier koden så det blir lettere å finne igjen studiet i neste steg. Koden er kopiert

Studieinformasjon

  • Studiested:
  • Studienivå: Års- og halvårsstudier
  • Progresjon: Deltid
  • Oppstart: Høst 2025
  • Studieopplegg: Nettbasert og Samlingsbasert
  • Studiepoeng: 60
  • Søknadsfrist: Utløpt
  • Søkekode: 222 912
  • Antall semester: 4
  • Undervisningsspråk: Spansk
  • Antall studieplasser: 20
Vis flere keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Hvorfor årsstudium i spansk?

Spansk er et av FNs seks offisielle språk, og nærmere 500 millioner mennesker i 21 land har det som morsmål, noe som gjør det til verdens fjerde største språk. Et årsstudium i spansk gir deg både solide språkkunnskaper og god forståelse av Spanias og Latin-Amerikas mangfoldige kultur, litteratur og historie.

Hva slags jobb får du?

Med spansk er du godt rustet for internasjonalt arbeid, blant annet innenfor turisme, markedsføring, oversettelse og internasjonalt samarbeid. Det er også stort behov for lærere med gode spanskkunnskaper i Norge. 30 studiepoeng med spansk gir undervisningskompetanse i ungdomsskolen, mens 60 studiepoeng gir undervisningskompetanse på videregående skole, forutsatt at man har PPU eller lærerutdannelse i tillegg.

Dette lærer du hos oss

Studiet gir deg gode språkkunnskaper. Du lærer hva det vil si å snakke og skrive korrekt spansk, og å bruke spansk som et effektivt kommunikasjonsmiddel. Gjennom en innføring i spansk og latinamerikansk historie, litteratur og kultur får du dessuten en god forståelse av den spanskspråklige verdens mangfold.

Studiet er nett- og samlingsbasert, med tilbud om to samlinger i Bø hvert semester. Studiet krever ikke fysisk oppmøte i Bø, heller ikke i forbindelse med eksamen.

Videre utdanningsmuligheter

Studiet kan inngå i en bachelorgrad i språk og litteratur. Hvis du fyller opptakskrav til praktisk pedagogisk utdanning, er du kvalifisert for spansk didaktikk her. Årsstudiet kan også innpasses i lærerutdanningene ved USN og du kan gjennomføre utdanningen på kortere tid. Du må oppfylle opptakskravet til våre lærerutdanninger.

Undervisning deltid

All undervisning foregår på spansk. Det er videoforelesninger, webinarer, oppgaver og annen undervisning på nett.

Det er ikke obligatorisk oppmøte til samlinger.

Nedenfor finner du en anbefalt studiemodell, men vi gjør oppmerksom på at det er mulig å bytte emner innenfor samme semester. Se studiemodell for heltidsversjonen av programmet og kontakt studieveileder dersom du ønsker å bytte.

Studieplan og emneplaner

En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.

Studieplan for 2025 høst

Studiemodell

Opptakskrav

  • Generell studiekompetanse

    Generell studiekompetanse

Det anbefales kunnskaper i spansk tilsvarende nivå II (B/C-språk) fra videregående skole. Dette tilsvarer nivå A2/B1 i den europeiske standarden for fremmedspråk.

Poenggrenser ved forrige opptak:

Alle
Ordinær kvote
Deltid
Alle søkere konkurrerer i ordinær kvote. I denne kvoten konkurrerer du med konkurransepoengene dine.
Les mer om ordinær kvote.
Alle
Førstegangsvitnemål
Deltid
Du konkurrerer i kvoten for førstegangsvitnemål dersom du ikke fyller mer enn 21 år i året du søker opptak og...
Les mer om førstegangsvitnemål.

Har du spørsmål?

Studenthistorier

Studieveileder Kari Anne Kolstad

Smart å studere språk

Kari Anne Kolstad jobber som studieveileder for språkstudier ved Universitetet i Sørøst-Norge. Hun har gode tips til deg som lurer på hva du kan bruke språkstudier til.