Arbeidsplassbasert barnehagelærerutdanning
Vestfold - Deltid
Har du en fast ansettelse i en barnehage uten å være barnehagelærer? Er du opptatt av omsorg, lek, læring og danning? Dette studiet er tilrettelagt for deg som allerede jobber i barnehage og som ønsker å utdanne deg til å bli barnehagelærer.
-
Søknadsfrist: 01.11.2024
Studieinformasjon
-
Studiested: Vestfold -
Studienivå: Bachelor -
Progresjon: Deltid -
Oppstart: Høst 2024 -
Studieopplegg: Nett- og samlingsbasert -
Studiepoeng: 180 -
Søknadsfrist: 01.11.2024 -
Søkekode: 7521 -
Antall semester: 8 -
Undervisningsspråk: Norsk
Oppstart og samligsdatoer
Studiet vil starte i uke 49, som er første uken i desember 2024.
Møter mellom barnehagene og USN
- Oppstartssamling for styrere og mentorer: 27.11.24 kl. 09.00-15.00 campus Vestfold
- Samling for mentorer: 29.01.25 kl. 09.00-15.00 campus Vestfold
Hvorfor barnehagelærer?
Barnehagelæreren er i mange tilfeller den første voksne utenfor hjemmet som barn blir ordentlig kjent med. Med det følger et stort ansvar, men også en helt unik mulighet til å sikre barns rett til en likeverdig, leken og lærende barndom, og støtte dem på en faglig og klok måte i deres oppdagelse av seg selv og verden.
Dette lærer du
Utdanningen gir deg kompetanse på hvordan barn leker, lærer og utvikler seg, som individ og i samspill med andre, og du får en bred faglig bakgrunn Denne kompetansen skal du ta med deg i arbeidet med å lede det pedagogiske arbeidet, og samarbeide med kollegaer, foresatte og andre fagpersoner. Du skal bygge på personalets kompetanse samtidig som du skal utfordre de til å utvikle seg videre. Barnehagelærerutdanningen ved USN er forskningsbasert og arbeidslivsrelevant. Pedagogisk ledelse er et gjennomgående tema i både undervisningsaktivitetene og praksisstudiet, og det skal være en tydelig progresjon fra første til siste studieår.
På studiet tilegner du deg kunnskap om hvordan du møter barn på en anerkjennende måte, samt kunnskap og forståelse av lekens og barndommens egenverdi.
Du vil lære om hvordan barn utvikler seg språklig og motorisk og om deres skaperevne og bevegelsesglede. Studiet gir deg gode muligheter til å observere, reflektere og diskutere ulike sider ved barnehagelærerprofesjonen. Praksisopplæringen omfatter minimum 100 dager, 95 dager i barnehage og 5 dager med fokus på overgangen og sammenhengen mellom barnehage og skole.
På denne måten blir du godt kjent med ulike barnehagers praksis og praksislærerens profesjonsutøvelse. Dette er nyttig for deg på din vei til å bli barnehagelærer.
Hva betyr arbeidsplassbasert barnehagelærerutdanning (ABLU)?
Arbeidsplassbasert barnehagelærerutdanning – populært kalt ABLU – er et deltidsstudium over fire år, der egen arbeidsplass er en viktig læringsarena. Her forutsettes det at du har et fast arbeidsforhold på minst 40 % gjennom hele studietiden. Gjennom de fire årene har du en vesentlig del av praksisopplæringen i egen barnehage, men eksterne barnehager og overgangspraksis er også en sentral del av praksisopplæringen.
Gjennom utdanningen vil du bidra til viktig kompetanseutvikling for barnehagen din, og det tette samarbeid mellom barnehagen og USN er en støtte i studie- og arbeidshverdagen.
Videre utdanningsmuligheter
Med barnehagelærerutdanning er du kvalifisert til disse mastergradene hos oss:
Du kan også søke enkeltemner i relevante masterstudier og andre videreutdanninger.
Studieplan
En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.
Studieplan for 2024 høst
Opptakskrav
-
Generell studiekompetanse
For å søke arbeidsplassbasert barnehagelærerutdanning kreves det
- generell studiekompetanse eller oppfylle kravene til realkompetansevurdering
- ansettelse i minimum 40 % stilling i barnehage gjennom hele studietiden
Bekreftelse på tilsettingsforhold og samarbeid mellom arbeidsgiver og arbeidstaker må være signert og vedlagt søknaden. Dette skjemaet inneholder nærmere informasjon om forpliktelser for deg som søker og din arbeidsgiver: